DAGUITSTAP ANTWERPEN Dinsdag 02.10.18

 Op dinsdag 02/10/2018 organiseren we een uitstap in het Antwerpse voor hetvolgende dagprogramma

Deel 1

Het ochtendprogramma start om 11.00 h met een bezoek aan FIBAC, gelegen in de Jozef Wautersstraat 21 2600 Berchem.

Dit Art center is ontstaan rond Filips De Ferm en zijn echtgenote Ingrid, die zo’n dertig jaar geleden (voornamelijk) 20ste-eeuwse abstracte kunst van eigen bodem begonnen te verzamelen, er plezier aan beleefden en deze beleving ook met anderen wilden delen.

Zo ontstond FIBAC: Filips Ingrid Belgian Art Center, een plek waar hun opmerkelijke kunstverzameling volledig tot zijn recht komt. FIBAC is gelegen in het hartje van de Pulhofwijk in Berchem, een wijk die baadt in de typische sfeer van het interbellum. Het pand deed oorspronkelijk dienst als parochiezaal van de nabijgelegen kerk van Onze-Lieve-Vrouw Middelares en Heilige Lodewijk. Het oude gebouw werd grondig opgeknapt, mét respect voor authentieke elementen, en doet nu dus dienst als Art Center.

Het bezoek neemt ongeveer 90 minuten in beslag. Uitleg zal worden gegeven door een gids.

Filips en Ingrid De Ferm verzoeken om de aantallen en vooral de namen van de bezoekers vooraf te kennen. Deze zullen dus bijtijds moeten doorgegeven worden, bij voorkeur voor 25/09.

Zie o.a. http://www.tento.be/OKV-artikel/fibac-een-thuishaven-voor-belgische-abstracten

Deel 2

De lunch wordt rond 13.00 h gebruikt in de Brasserie De Pelgrim, Boomgaardstraat 6-10 2600 Berchem:  https://brasseriedepelgrim.be/

Deze superleuke brasserie met lekkere gerechten uit een oervlaamse keuken is gelegen aan de overzijde van brouwerij De Koninck, waar deel 3 volgt.

Deel 3

Bezoek aan de stadsbrouwerij De Koninck, Mechelsesteenweg291 2018 Antwerpen, aan de hand van een interactieve zeer leuke brouwerijtoer, die afgesloten wordt met een heerlijke degustatie.

Zie: www.dekoninck.be.

Tenslotte nog enkele bijkomende practische inlichtingen:

-Fibac is niet rolstoeltoegankelijk, Brasserie De Pelgrim en de Brouwerij De Koninck zijn dit wel.

-Voor de lunch in De Pelgrim zijn er enkele keuzes in het hoofd - en nagerecht:

Aperitief: Bolleke De Koninck of frisdrank.

Hoofdgerecht:  Keuze tussen :Stoofvlees “De Koninck”, slaatje en verse frietjes

OF Vol-au-vent “Tripple d’ Anvers”, slaatje en verse frietjes

OF Vegetarische salade

Nagerecht: Chocolademousse OF Rijstpap.

Bijgaand drank: Bier, wijn, water.

Nadien Koffie of Thee naar keuze.

Inschrijving voor de ganse dagactiviteit door storting van 50 EUR per persoon op rekening BE02 2200 0315 2940 tegen 25/09, waarbij tussenkomst van de afdelingskas wordt voorzien.

Gelieve bij de inschrijving ook aan Philip de keuze van hoofd- en nagerecht mee te delen en de namen van de deelnemers aan de FIBAC tentoonstelling.